CÉGEKNEK/

Paint Jam- Varázslat a vásznon show 

 

 

 

Ez az igazán különleges produkció - gyors festés, improvizációs képzőművészeti előadás - egyedülállóan vonja be a képzőművészetet az előadóművészetbe.

Paint Jam néven, többségében Amerikában és Franciaországban már egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A műfaj lényegi elemeiben  a második világháború után Amerikában kibontakozó nonfiguratív festészeti irányzat továbbgondolása. Képviselői minden előzetes Francia megfelelője az informel.

A Paint Jam, mint show:

A performance látványos elemeiből adódóan teátrális mozdulataival egy igazán könnyed és szórakoztató előadás, amellett, hogy látványos és meghökkentő. Ábrázolhat portrét, karikírozást konkrét személyről, ikonikus és meghatározó, híres vagy népszerű személyiségeket, de megvalósítható bármilyen egyéb elképzelés, legyen az egy cég logója, reklámozandó termék vagy ábra. Az előadás lényege, hogy  zenére, kötetlen koreográfiával egy komplett,

3-10 perces előadás keretében,  a művész  látszólag rendszertelenül dolgozik, foltokat, vonalakat fest, s a meglepetés, csattanó csak a katarzisnál lesz felismerhető, látható. Így tehát az utolsó pillanatokig ki sem derül a produkció apropója,  Egyéb sikeres fellépések mellett, többek között aszereplői között is bizonyítottam, hogy igenis, van helye az ilyen jellegű produkcióknak a színpadon. A fogadtatás és a visszajelzések is mind azt bizonyítják, hogy van az emberekben nyitottság az újszerű, meglepő,  show- elemek iránt.

 

 

A tevékenységi forma: kreatív foglalkozás, workshop.

A tevékenység  célja:  megismertetni a résztvevőket ezen új képzőművészeti irányzat alaptechnikáival.

A tevékenység Időtartama: 1- 4 óra.

A tevékenységen résztvevők száma: 4- 40 fő

 

A tevékenység  tartalma

 • az új irányzat rövid bemutatása,
 • előzetes vagy közös ötletelés, az elvárt koncepciók kidolgozása, adaptálása a technikára.
 • a kiválasztott ötletek prezentálása, “felhasználhatóvá” tétele
 • az adott minta felvitele a pólóra, majd kidolgozása folyamatos segítséggel, szakmai tanácsokkal, workshop jelleggel.

 

A tevékenység technikai szükségletei, egy főre lebontva:

 • speciális ceruza, radír a minta felrajzolásához,
 • jó minőségű póló, megfelelő színben, méretben,
 • fatábla, mely “állványa” a festménynek,
 • megfelelő professzionális textilfesték, 12 féle színben,
 • textilfestésre alkalmas ecsetek,
 • fixáláshoz szükséges eszközök.

A foglalkozáson a művészeti vezető és segédje biztosítja azt, hogy az alkotás sikeresen haladjon és a kevésbé affinis résztvevők is sikerélménnyel gazdagodjanak.

 

Díjszabás

Művészek napidíja: 60 000 Ft/ fő.

Segéd napidíja: 40 000 Ft/ fő.

Póló árazás:

0-10 db- ig: 6000 Ft/db

10- 20 db- ig: 5000 Ft/db

20- 30- ig: 4000 Ft/db

Egyéb költség- tervezési munka, kiszállás, eszközök biztosítása, csomagolás: 30 000 Ft.

Referenciák

Ericsson    workshop

Up Adversiting        kreatív foglalkozás

Art & Me Galéria      kiállítás és vásár

Művészetek Völgye      kreatív foglalkozások

Fotozoonk Studio      Pop Up Store és workshop

 

A falfestés rejtelmei workshop

 

 

A trompe l’oeil, mural, más néven falfestmény - jelen esetben egy tisztán kézzel festett, speciális eljárással és specifikus anyagokkal kivitelezett dekorációs eljárás -, mely bármilyen falfelületre elkészíthető. A felületek megfelelő előkészítő eljárásainak alkalmazása pedig lehetőséget nyújt arra, hogy az adott elképzelés maradéktalan lehessen.

A mai irányvonalakat figyelembe véve elmondható, hogy az egyes kortárs trendek egyre jobban előtérbe helyezik a tromp l'oeil-ök, muralok, festett design kiegészítők alkalmazását a belső és küldő terek vizuális koncepcióinál. Így ezen technikák, eljárások további térnyerése csak idő kérdése. Ezért ezek az elemek akár hosszú távú befektetéseknek is tekinthetők, hiszen amellett, hogy igazodnak az ilyen irányú elvárásokhoz, nem utolsó sorban gondoskodnak mindennapjaink kellemes hangulatáról.

Ezen alapul az eXquizite Art Concepts kreatív, interaktív foglalkozása, melynek lényege egy falfestmény elkészítése.

Varázslat az aszfalton workshop 

 

 

Az anamorphosis nevű vizuális jelenség-  aminek története a reneszánsz idejére nyúlik vissza-, manapság kezd előtérbe kerülni speciális területeken, újra önálló képzőművészeti irányzatként.

Ezen alapul a 3D-s aszfaltrajzolás és festés. Ennek lényege olyan vizuális illúzió keltése, mely segítségével a  vízszintes felülete alkotott rajz vagy festmény egy  adott szögből és távolságból úgy hat, mintha az az aszfalt síkjára merőlegesen, tehát a néző számára függőlegesen állna, térben látható, életszerű, három dimenziós lenne.

Amit még tudni érdemes, hogy a festmény csak egy pontból, adott távolságból és magasságból nyújthatja a legtökéletesebb illúzió élményét, tehát ezt figyelembe kell venni a pontos elhelyezésnél.

Ezen alapul az eXquizite Art Concepts kreatív, interaktív foglalkozása, melynek lényege egy három dimenziós festmény elkészítése.

 

Showroom     11. kerület, Bartók Béla út 31.
17-es kapucsengő

info@exquizite.hu

+36 30 2290688

Kapcsolat

Kiknek ajánlom

 • akik egy  merőben újszerű szórakoztatási formát szeretnének látni és bemutatni, mellyel tovább emelhetik az általuk szervezett rendezvények színvonalát, egy igazán különleges előadás keretében.
 • akikben van  nyitottság az újszerű, meglepő, esetleg meghökkentő show- elemek iránt.
 • akik  amellett, hogy szeretik a művészetet, szeretnék különleges produkciókkal egyedivé és emlékezetessé tenni rendezvényeket.

1. csomag

Átlátszó anyaggal kenem fel a kívánt  forma referencia pontjait és látványi elemeit, ami így nem látható, majd fényes csillám határozott beleszórásával teszem  láthatóvá és ragyogóan csillogóvá a kívánt eredményt. Az elkészült kép természetesen megtartható.

Ajánlott méret: 70x 110 cm, de lehetőség van a rendezvény helyszínéhez és színvonalához is igazítani a méretet.

Anyagköltség:

 • vászon: 6-25 000 Ft
 • ragasztó: 2-4000 Ft 
 • csillámpor: 6- 15 000 Ft

Díjköltség: 2-3 nap gyakorlás költsége, témától függően, plusz a művész fellépti díja.

2. csomag

Fehér  vagy fekete vászonra dolgozom, egymástól teljesen független, látható vonalakból, formákból, esetleg színekkel építkezem, hogy majd a végén a képet helyes állásba fordítva, az előzetes elképzelés váljon felismerhetővé. A kép akár színes is lehet. Az elkészült festmény természetesen megtartható.

Ajánlott méret : 80x120 cm, de lehetőség van a rendezvény helyszínéhez és színvonalához is igazítani a méretet.

Anyagköltség:

 • vászon: 6- 25 000 Ft 
 • festék: 2- 6000 Ft

Díjköltség:  2-5 nap gyakorlás költsége, témától függően, plusz a művész fellépti díja.

3. csomag

Átlátszó plexikre – melyeknek száma az elképzeléstől függően 2-4 db között váltakozhat - festek különböző méretű, elhelyezkedésű és színű foltokat, majd egy speciális állványzatban egymás mögé helyezve őket válik láthatóvá a különleges alkotás.

Anyagköltség: 

 • speciális festék: 4- 10 000 Ft.

Díjköltség: 2-5 nap gyakorlás költsége, témától függően, plusz a művész fellépti díja.

Technikai feltételek:

Megfelelő mennyiségű és minőségű fotó az adott személyről/témáról, legalább 2x 2 m-es színpad vagy emelvény, zene lejátszásához szükséges eszközök, hangosítás. Az egyéb eszközöket, anyagokat, állványzatot én biztosítom

Referenciák

Csillag Születik

A38 hajó

Álomautó Múzeum

Starkey Konferencia

Festmény pólón workshop

 

 

 

Az eXquizite olyan különleges képzőművészeti irányzatokat ölel fel, amik rendhagyóak a területen. Többek között kézzel festett, egyedi tervezésű artshirt- öket készít.

A program résztvevői különleges élménnyel gazdagodhatnak, kipróbálhatnak egy speciális technikát, kibontakoztathatják kretivitásukat.

Mi minden egyes pólónkat képzőművészeti alkotásnak tekintjük, aminek a hordozója egy divattermék. Olyan alkotások, amelyeket aprólékos kézimunkával, festő- és képzőművészek hoznak létre, minden esetben egyedileg, megismételhetetlenül, másolhatatlanul. eXquizite pólója lehet másnak is, de a TE eXquizite pólód nem létezik még egy példányban.

A tartósság vetekszik a legmodernebb technikák tartósságával, ha nem jobb annál.

Kizárólag saját ötletekből táplálkozó, saját tervezésű koncepciókkal foglalkozunk. Jelenleg két képzőművész és egy 3  fős, őket segítő kreatív csapat agyal folyamatosan, hogy mindig friss és egyedi design-okat láss.

A koncepciók uniszexek, tehát a design- t nem korlátoztuk nemekre, hiszen a téma köré csoportosítottuk a színeket, kifejezőeszközöket.

  

A foglalkozás célja: megismertetni a résztvevőket a különleges technika részleteivel, fogékonnyá tenni őket az újfajta  művészeti irányzatok iránt.

A foglalkozás tartalma

 • a falfestmények története,
 • a technika rövid bemutatása,
 • a koncepció előzetes vagy közös kidolgozása,
 • alapszínek felvitele a felületre,
 • a kisebb részletek felrajzolása,
 • a kép végleges kidolgozása megfelelő instrukciókkal, segédlettel.

 

A foglalkozás ideje: 4-6 óra - 2 nap.

A tevékenységen résztvevők száma: 2- 6 fős csoportok

A szerkesztésben való segítséget, a felrajzolást és festést , a modellálást a vezető művész és segédje biztosítja, az ő instrukcióik alapján a kevésbé fogékony résztvevők is be tudnak kapcsolódni a munkálatokba.

A foglalkozás technikai szükségletei:

 • 2- 6 m2 falfelület
 • laptop, projektor
 • ceruzák, ecsetek, festékek, fixáló eszközök

 

Díjszabás

A művész napidíja: 60 000 Ft.

A segéd napidíja: 40 000 Ft.

Egyéb költség (szerkesztési munkák, kiszállás, előkészületek, anyag költség): 60000 Ft.

 

Referenciák

Zorba Görög Étterem

Danubius Hotels Bük

Rézangyal Pálinkaház

Vörös Postakocsi Étterem

T Home Vivicitta rendezvény, interaktív falfestés

A foglalkozás célja: megismertetni a résztvevőket a különleges technika részleteivel, fogékonnyá tenni őket az újfajta művészeti irányzatok iránt. 

 

A foglalkozás tartalma:

 • az anamorfózis története,
 • a technika rövid bemutatása,
 • a koncepció előzetes vagy közös kidolgozása,
 • a téma kiszerkesztése, vízszintes felületre adaptálása,
 • a szerkesztett kép felrajzolása az adott hordozóra,
 • a kép kidolgozása megfelelő instrukciókkal, segédlettel.

 

A foglalkozás ideje: 2- 6 óra

A foglalkozás ajánlott létszáma: 4- 6 fős csoportok

A szerkesztésben való segítséget, a felrajzolást és festést , a modellálást a vezető művész és segédje biztosítja, az ő instrukcióik alapján a kevésbé fogékony résztvevők is be tudnak kapcsolódni a munkálatokba.

 

A foglalkozás technikai szükségletei:

 • laptop, projektor
 • molino vagy egyéb hordozó
 • ceruzák, ecsetek, festékek, fixáló eszközök

 

Díjszabás

A művész napidíja: 60 000 Ft.

A segéd napidíja: 40 000 Ft

Egyéb költség (szerkesztési munkák, kiszállás, előkészületek, anyag költség): 60000 Ft

 

Referenciák

Magyar Turizmus Zrt. A vizek éve

MOL Hoki VB

T Home Vivicitta futás

Szécsény, ‘56 három dimenzióban

Bartók Plusz Operafesztivál, Miskolc

 

copyright © exquizite All Rights Reserved